Sådan komfur rengøring med glasplade

Ovnene af glas ser smukke ud, når de først installeres, men det kan være en opgave at holde dem rene. Hvad er den bedste måde at rengøre glasset på uden at ridse overfladen? Hvordan fjerner du brændt mad? Og hvordan kan du forhindre, at din glasovn misfarves? I dette indlæg deler vi nogle Pro-tip til, hvordan du holder din glasovn glitrende ren, uanset hvad der spildes på den!

Sådan en brænde ovn rengøring af glasplade

Regelmæssig rengøring går langt for at forhindre rester af ophobning, der ser grimme ud og kan øge risikoen for forbrænding. Tør glasset af efter hver brug. Gør altid dette, når glasset er køligt, for at forhindre forbrændinger eller beskadigelse af komfuret. Rengøring af glaspladen, mens den stadig er varm, kan beskadige glasset.

GLASBRÆNDEPLADE TYPE RENGØRINGSLØSNING

 • Vandpletter / kogt over pander
 • Hvid eddike
 • Spildt mad
 • Eddike og bagepulver
 • Gamle renere rester
 • Eddike og bagepulver
 • Mineralaflejringer
 • Opvaskemiddel, bagepulver og citronsyre
 • Micro ridser fra køkkengrej
 • Opvaskemiddel, bagepulver og citronsyre

Sådan rengøres et komfur med sort glas

Ovnplader i sort glas viser ofte pletter og udtværinger hurtigere end andre farver. Der er dog måder, du kan holde dit sorte glas splinternyt hele tiden. Ud over at tørre ovnen af ​​efter brug og rengøre en gang om ugen, skal du følge disse tip til sort glas.

Tør aftørring for at fjerne støv inden rengøring. Dette forhindrer, at støvet sidder fast i glasset, når det bliver vådt.

Undgå sæbe- og sæbebaserede rengøringsmidler. Sæbe efterlader ofte rester, der får dit sorte glas til at se udtværet ud. Brug i stedet et rengøringsmiddel, der er designet til jobbet, eller en der skærer fedtrester, såsom hvid eddike.

Brug mikrofiberklude, ikke papirhåndklæder. Den sidste ting, du vil have på dit sorte glas, er spor af papirhåndklæde.

Sort glasplade misfarvning

Desværre, selv med den bedste pleje, bemærker du muligvis stadig, at din sorte glasplade begynder at blive misfarvet. Ofte er årsagen noget, der blev brændt på komfuret, enten mad eller det rengøringsmiddel, du bruger. Nogle gange er enkle hårde vandpletter nok til at misfarve en sort glasovn. For at fjerne pletterne sprayes den kolde komfur med hvid eddike og rengøres som normalt. Eddiken skærer gennem pletter uden at skade glasset.

Når glasset er rent, skal du sørge for at tørre det grundigt. Dette forhindrer dannelse af nye vandpletter. Sørg derefter for, at du altid bruger et rengøringsmiddel designet til komfurplader.

Sådan rengøres en elektrisk glasovn

Brug af flydende rengøringsmidler på et elektrisk komfur kan gøre dig nervøs, men rolig. Så længe vand ikke løber ned ad ovnens sider og kommer i kontakt med ledningerne bagpå, vil dit komfur være fint. Brug en lille mængde rengøringsopløsning – køb enten en komfurrenser eller brug en DIY-løsning såsom eddike og bagepulver. Du skal kun bruge en spiseskefuld væske for at starte, og kun tilføje mere, hvis det er nødvendigt. Rengøringsmidlet spreder sig godt over glasoverfladen, så du bliver måske overrasket over, hvor lidt du har brug for. Tør glasset bagefter med en mikrofiberklud for at fjerne striber og forhindre vandskader på strømmen.

Sådan rengøres stædige pletter på en glasplade

Nogle pletter reagerer ikke på den første rengøring. Dette gælder især hvis du spilder varmt fedt på din glasplade eller bruger den forkerte rengøringsmiddel. Mange kommercielle glasrensere er designet til vinduer og reagerer ikke godt på opvarmning. Undgå at lægge barske kemikalier, blegemiddel eller ammoniak (eller rengøringsopløsninger indeholdende disse ingredienser) på din glasplade, selv når det er koldt. Ellers kan du muligvis have en ubehagelig overraskelse næste gang du varmer dit komfur op.

Brug i stedet en rengøringsopløsning designet til kogeplader. Hvis det første forsøg på rengøring ikke virker, skal du muligvis gentage det to eller tre gange for at fjerne en plet helt. Nogle pletter, såsom dårligt forbrændt på mad, har også brug for lidt ekstra behandling.

Sådan rengøres en glasovn med brændt mad

Hvis et spild har sat hårdt på din glasplade, og rengøringsløsninger alene ikke løfter det, er det tid til at bruge et rengøringsværktøj til at fjerne det. Et af de bedste værktøjer til brug er et håndholdt barberblad eller ved hjælp af en renseskraber af glasplade. Vær altid forsigtig, når du bruger et barberblad, både fordi du risikerer personskade, og fordi det kan ridse glasset. Kontroller altid producentens instruktioner først for at finde ud af, om du kan bruge en barbermaskine på dit glas – noget glas har en behandlet overflade, som et blad vil beskadige.

Hvis glasset kan rengøres med en klinge eller en skraber, skal du først våde overfladen af ​​pletten med vand eller hvid eddike og lade den sidde i 10 minutter. Dette blødgør pletten, og væsken giver vigtig smøring mellem bladet og glasset. Hold derefter klingen så fladt til overfladen af ​​komfuret som muligt, og skrab forsigtigt pletten ved hjælp af en skubbe bevægelse. Brug ikke knivens hjørner, da de ridser i glasset og fristes ikke til at holde klingen lodret, da dette også kan forårsage skade.Når pletten er fjernet, skal du rengøre ovnen igen som normalt, og alle spor af pletten skal være væk.

Sådan rengøres en glasovn med brændt plast

En af ulemperne ved at have et glas komfur er, hvor let det er at lade noget være på en varm brænder ved et uheld. At brænde plastik på din kogeplade er en almindelig fejltagelse. Bare rolig, det kan stadig løses. Den første ting du skal gøre, er at tænde emhætten, åbne et vindue og forlade rummet, indtil komfuret og plastik er afkølet. Brændende plast kan frigive farlige kemikalier, som du ikke bør trække vejret ind – og det lugter forfærdeligt!

Hvis plasten er tynd, kan du blødgøre den ved at hælde lidt kogende vand over den og lade den stå i et par minutter. Derefter skal du kunne fjerne det ved hjælp af din almindelige rengøringsmetode. Du kan også bruge et barberblad eller en gummiskraber til forsigtigt at løfte det fra glasset.

Hvis der er meget plastik på brænderen, eller hvis den har hærdet meget hårdt, skal du bruge is i stedet for kogende vand. Frysning af plast vil gøre det skørt, hvilket gør det lettere at fjerne det. Arbejd det løst ved hjælp af en træske og rengør det som normalt.

Hvis plastikken stadig ikke kommer af, er det tid til at bruge kemi til at nedbryde det. WD-40 og neglelakfjerner (acetone) nedbryder begge plastik, hvilket gør det lettere at rengøre. Anvend kun disse løsninger på en kold komfurplade, og brug dem sparsomt bare på plastik. Lad plasten sidde i 5-10 minutter, og skrab den derefter løs. Når plastikken er fjernet, skal du rengøre glasset grundigt.

Sådan fjernes uklarhed fra en glasovn

Flere ting kan få en glasovn til at blive overskyet. At kende årsagen hjælper dig med at behandle det. Hvis uklarheden ikke reagerer på normale rengøringsmetoder, er det sandsynligvis ikke en mad- eller rengøringsmiddelplet. I stedet kan det være mineralaflejringer fra ledningsvand eller endda mikroskrammer fra dine pander eller ved hjælp af de forkerte rengøringsværktøjer. Disse kan fjernes, hvis de ikke er for dybe, men du har brug for noget lidt stærkere end eddike for at gøre det.

 • Du får brug for
 • Opvaskemiddel
 • Bagepulver
 • Citronsyre
 • Påfør først opvaskemiddel over det område, du vil behandle. Dæk det med et lag bagepulver.
 • Lav derefter en blanding af 1 spsk. citronsyre og 1 kop varmt vand. Læg blandingen i en sprøjteflaske og sprøjt bagepulver og opvaskemiddel. Citronsyre er stærkere end eddike, men rolig, det brænder dig ikke, hvis du får det på din hud. Bare vask det af med rent vand.

Lad blandingen boble på komfuret i 20-30 minutter, og skrub den derefter ren. Brug en mikrofiberklud og frisk vand til at fjerne alle resterne, og tør derefter glasset. Du kan bruge en sammenklappet avis til at polere den, hvis du vil – aviser efterlader ikke fnug.

DIY rengøringsløsninger til ovne af glas

Rengøring af din glasovn behøver ikke at koste en formue eller bruge hårde kemikalier. Du kan bruge ingredienser, der allerede er tilgængelige derhjemme.

 • Sådan rengøres et komfur med eddike
 • Hvid eddike
 • Vand
 • Mikrofiber klud
 • Spraydåse

Bland en del eddike med to dele vand i en sprayflaske. Spray dit komfur og rengør med en mikrofiberklud. Eddike hjælper med at løsne pletter og fungerer som en naturlig rengøringsmiddel.

Sådan rengøres en glasovn med bagepulver

 • Bagepulver
 • Varmt vand
 • Papirhåndklæder
 • Mikrofiber klud

Dæk komfuret med et tyndt lag bagepulver. Dyp derefter papirhåndklæderne (eller et håndklæde) i varmt vand. Vrid overflødigt vand ud og læg håndklæderne oven på bagepulveret. Lad det stå i 15 minutter, og brug derefter håndklæderne til forsigtigt at rengøre pletten. Fjern eventuelle rester med rent vand med en mikrofiberklud.

Brug ovnrenser på et glaskeramisk komfur rengøring

Det kan være fristende at bruge ovnrenser, når du har en stædig plet, der ikke kommer ud af din glasovn, men gør det ikke. Ovnrengøringsmidler er for hårde og kan beskadige glasset.

For en hurtigt, og nem forespørgsel om tilbud, kan i benytte vores formular nedenunder.

Merent giver den bedst mulige rengøring