Sådan håndteres støv i dit hjem

Har du lagt mærke til, at når du afstøver dit hjem, er støvet tilbage, og alt dit hårde arbejde er gået i spilde? Afstøvning af hele dit hus er en stor opgave. Men hvis du planlægger, kan du få arbejdet udført på ingen tid, og det kommer ikke tilbage næste dag. Det er vigtigt at forberede dit hjem til afstøvning og derefter arbejde dig igennem dit hus fra top til bund.

Før du begynder at fjerne alt rod fra hele huset. For at gøre afstøvningsprocessen lettere og mere effektiv. Fjern ting, der er samlet på borde eller bordplader! Støv aldrig omkring rod som mange mennesker gør. Hvis du skal støve støvet, kan du lige så godt gøre det ordentligt.

Sørg for at vælge støvværktøj, der griber støvet og ikke skubber det rundt. En fjerstøvsuger kan være sjov at bruge eller se fin ud, men ved alvorlig afstøvning skal du bruge mikrofiberklude. Grib støv bogstaveligt talt, er superabsorberende, stribefri og efterlad ikke fnug eller støv. Brug din foretrukne spray eller møbelpolish, alt efter hvad du føler er passende for overfladen. Hvis du kan lide at bruge en støvbørste til hurtig oprydning, skal du investere i en god kvalitet, der gør det muligt for støvet at sidde fast.

Støv i den rigtige retning

Når du støver et rum, skal du starte med de højeste genstande og arbejde rundt i rummet og ned til det laveste, brug en cirkulær bevægelse. Tag derefter støvsugeren. Støvsug ikke, før du støver af, da støv falder.

Elektronik

Computere, tv, dvd-afspillere, musikafspiller og printere er berygtede støvmagneter. Træk altid stikket ud af udstyret inden rengøring. En skånsom strygning med en mikrofiberklud gør normalt jobbet, men hvis din støvsuger har børsteudstyr, vil lidt støvsugning bestemt ikke skade. Sørg for at støvsuge støv fra ledninger og ventilationskanaler for at forhindre tilstopning af enheder og overophedning.

Skrøbelige genstande

Til alle de stilfulde ornamenter og andre indviklede genstande, hvor støv kan blive fanget, skal du let tage en ren naturlig børste eller malingbørste og tørre af med en mikrofiberklud.

Vægge, dørkarme, lofter og fodpaneler

Alle disse områder kan rumme utrolig meget støv, hvis du ikke støver dem af regelmæssigt. Brug en skovlmop, da disse er rigtig gode til at få støv fra vægge og lofter, støvet klæber til mikrofiberpuden. Til dørkarme og fodpaneler kan man gøre brug af en blanding af varmt vand og en lille smule stofbalsam. Dette fjerner støvet rigtig godt og lader dit hjem lugte fantastisk. Stofbalsam er fantastisk til rengøring af fodpaneler og dørkarme.

Gardiner og persienner

Hvis disse ignoreres, kan de holde på meget støv. Sørg for at støvsuge begge sider af dine gardiner ugentligt for at holde bygningen op til et minimum. At tage dem ned og ryste dem ude hjælper også med at fjerne meget af opbygningen. Lad dem rense mindst en gang om året, eller prøv at vælge maskine, der kan vaskes, når du køber gardiner. For persienner skal du lukke helt, og støv vandret startende øverst på hver persienne og arbejde dig ned.

Polstrede møbler

Fjern puder og hynder og støvsug regelmæssigt ved hjælp af polstringsværktøjet og spalteværktøjet til hjørner og kanter. Hvis pudebetræk er aftagelige, skal du vaske dem hver måned for at friske dem op.

Ventilationsåbninger

Brug din støvsuger med fastgørelse af børster til at suge støvet i luftudluftningerne, hvis pladsen er virkelig lille, er et andet rigtig godt trick at bruge en mascarabørste.

For en hurtigt, og nem forespørgsel om tilbud, kan i benytte vores formular nedenunder.

Merent giver den bedst mulige rengøring